Skip to Content

מורינגה / עץ השעועית / דרמסטיקס

791,699

המורינגה הוא אחד הצמחים החזקים והבריאים שניתן לגדל בארץ בקלות

מכיל מלא ערכים תזונתיים שאנו זקוקים להם (כולל סידן) בשתי כפות עלים ביום.

סופר עלים, סופר פרי, סופר עץ.

 

נקה
משלוחים
משלוחים
השירות שלנו
השירות שלנו

מידע

שם בוטאני Moringa Oleifera
טווח גובה +6 מטר
דרישות שמש שמש
אופי עלווה נשיר
אזורים מיוחדים למקומות מדבריים , לקרקע מלוחה , מתאים לאיזורים בלי מזג אויר קיצוני , עמיד לרוחות חזקות
מידת הצמח L , M , S , XL

תיאור

המורינגה היא עץ גבוה וצר בעל מראה אוורירי ויפה שמגיע אלינו מהודו במקור אך נפוץ מאוד כצמח מאכל ומרפא בכל דרום מזרח אסיה, באמריקה התיכונה ותאמינו או לא גדל גם בישראל כגידול מסחרי מוצלח ביותר.

עץ המורינגה נקרא גם “עץ החיים” כי ניתן להשתמש בכל חלקי העץ לקבלת תועלת אבל בעיקר כי הוא “super food”. לא כל צמח מאכל מקבל את התואר סופר פוד. המורינגה קיבלה אותו בגלל כמויות עצומות של ערכים תזונתיים ויכולות ריפוי וחיזוק שונות ואנחנו מוסיפים גם את קלות הגידול, הצימוח וההנבה המהירה.

את העלים של המורינגה צורכים טריים או מיובשים וטחונים לאבקה והם מכילים כ90 ערכים תזונתיים, 46 תרכובות של נוגדי חימצון, 36 ערכים אנטידלקתיים, מקור מזין ביותר של כלורופיל ואומגה 3. מלבד כל אלה עלי המורינגה מכילים 18 חומצות אמינו מתוכן 9 חיוניות כלומר חלבון מלא. עוד – העלים מכילים פי 7 ויטמין C מאשר תפוזים, פי 4 יותר סידן מאשר בחלב, פי 4 יותר ויטמין Eמבגזר, פי 3 יותר ברזל מתרד, פי 2 יותר חלבון מחלב ופי 3 יותר אשלגן מבננה והכל בתוך עלה אחד קטן וטעים, אז סופר או לא סופר???

אפשר ועדיף לאכול אותם טריים והם חרפרפים ומזכירים בטעמם רשאד. הם ישדרגו כל סלט בטעם ובמלא מלא בריאות. אפשר גם לייבש אותם ולטחון (הקפסולות שנמכרות כתוסף תזונה מורינגה מכילות בעצם רק את העלים הטחונים בד”כ). מלבד התכונות התזונתיות הרבות שלהם הם גם משמשים ברפואה הטבעית, ובשנים האחרונות החלו חוקרים את עץ המורינגה גם ברפואה הקונבנציונלית.

פריחת המורינגה מופיעה באשכולות פריחה גדולים ולבנים המפיצים ריח נעים ועדין בכל סביבות העץ. מהפרחים נהוג להכין בשמים.

ליד גזע העץ יוצאים פקעות שכשמגרדים אותם יש ריח חזק של חזרת וניתן להשתמש בהם לתיבול מאכלים בדומה לחזרת הנמכרת בשווקים.

פירות המורינגה הם מעין שעועיות ארוכות וירוקות, נקטפים כשהם דקים (בעובי עיפרון) ונאכלים טריים, קצוצים בסלט לרוב או מבושלים ברוטב סמיך. כשהם עבים יותר ניתן לבשל אותם ולאכול את פנים הפרי בתוספת מטבל (הטעם קצת מזכיר ארטישוק).

הזרעים כשהם גדולים משמשים לטיהור מים (בעיקר בארצות אפריקה שם נוטעים את המורינגה כחלק מהמלחמה ברעב).

המורינגה הוא עץ פשוט מאוד לגידול, חזק ועמיד ויגדל בכל מקום בארץ, הוא לא נתקף במחלות ולא במזיקים, לא דורש דישון או ריסוס כלשהו וממש מסתפק במעט מים. יש לשים לב כשנוטעים אותו באדמות כבדות שיהיה ניקוז טוב ולא יהיו עודפי מים.

איך גוזמים מורינגה? יכולת הצימוח של המורינגה היא כ 4 מ’ בשנה- מומלץ לגדוע אותה לגובה 1-2 מ’ בסוף החורף על מנת שלא ישברו ענפים והעלים יהיו זמינים לקטיף. אחרי הגיזום, במידה והיא נשארה ללא עלים, אין להשקות עד ללבלוב.ברגע שיצאו העלים יש לחבר אותה חזרה למערכת ההשקיה.

לעוד “פירות על” שאנחנו מגדלים במשתלה

לעוד צמחים שמתאימים לבשלן החובב

לעוד צמחי מרפא שאנחנו מגדלים

בחזרה למעלה