Skip to Content

נופאלס / נופליטוס

49199

הנופליטוס הוא מאכל לאומי במקסיקו. מעבר להיותו צמח מרפא מוריד כולסטרול הוא גם קקטוס יפה שמכינים ממנו מגוון מאכלים ותבשילים, החל מ”קקטוס על האש” ושקשוקה וכלה בריבות ופאים. למאכל קוטפים את העלים הצעירים בבוקר כשהם פריכים וחמצמצים- הם ללא קוצים אבל שאר הקקטוס ידקור אם תגעו בו.

נקה
משלוחים
משלוחים
השירות שלנו
השירות שלנו

מידע

שם בוטאני opuntia
טווח גובה 1-3 מטר
דרישות שמש חצי צל , שמש
אופי עלווה ירוק עד
אזורים מיוחדים למקומות מדבריים , למקומות קרים , לקרקע מלוחה , מתאים לאיזורים בלי מזג אויר קיצוני , עמיד לרוחות חזקות
מידת הצמח M , S

תיאור

הנופאלס (Nopales) או בשמו היותר עממי נופאליטוס (Nopalitos) הוא המאכל הלאומי של מכסיקו. משתמשים בעליו הצעירים חסרי הקוצים, למגוון מאכלים ותבשילים, החל מ”קקטוס על האש” ושקשוקה וכלה בריבות ופאים.
לנופליטוס מגוון תכונות רפואיות, להורדת כולסטרול חומצות שומן וסוכר בדם.

 הוא ירק דל מאוד בקלוריות, 100 גרם של עלים טריים מספק רק 16 קלוריות יחד עם זאת הוא עשיר מאוד בפיטוכימיקלים רבים חיוניים, נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים שמאוד יכול להועיל לבריאות. עלי הקקטוס העסיסיים הם מקורות עשירים של סוכרים שאינם פחמימות כמו פקטין, אשר מסייעים להפחית את ה-LDL-(כולסטרול “רע”), את רמות הסוכר בדם וכמובן מסייעים לירידה במשקל חוץ מזה הוא מחזק את המערכת החיסונית ועושה עוד הרבה דברים טובים לגוף שלנו…

חשוב: את עלי הנופליטוס כדאי לקטוף ולאכול בבוקר מוקדם, כך הם פריכים וחמצמצים, ככל שעובר היום הם הופכים לריריים ותפלים.

כאשר אין לנו במלאי שתילים מוכנים, ניתן לרכוש ענף להשרשה עצמית. הוראות להשרשה: יש להכין עציץ קטן (2-3 ליטר) מלא עד 3/4 הגובה במצע שתילה או אדמת חמרה (מצע עם ניקוז טוב). להניח את הקצה החתוך של הענף באמצע העציץ, לנעוץ אותו קלות במצע (כ-1 ס”מ), ולהשעין את הענף על דופן העציץ. להניח את העציץ במקום מוצל ומואר (בחורף – מוגן מגשם). להמתין כשבועיים, ואז להשקות מעט (כוס מים) פעם בכמה ימים למשך כחודשיים. לחילופין ניתן לבצע את ההשרשה ישירות באדמה, אם האדמה מנוקזת היטב (חול, חמרה וכו’).

בחזרה למעלה
דילוג לתוכן