Skip to Content

פלפל אנגלי / אולספייס

Sold Out
2495,999

קוראים לו ALLSPICE כי יש לו ריח של מיקס תבלינים חזק, אפשר להריח בו קינמון הל וציפורן אבל הוא פלפל אנגלי.

העץ הננסי קל לגידול, ירוק כל השנה ויכול לגדול גם בעציץ וגם באדמה. אפשר להשתמש בעלים שלו בכל תבשיל, מלוח או מתוק.

נקה
משלוחים
משלוחים
השירות שלנו
השירות שלנו

מידע

שם בוטאני Pimenta Dioica
טווח גובה 1-3 מטר
דרישות שמש חצי צל , שמש
אופי עלווה ירוק עד
מידת הצמח L , M , S , XL
אזורים מיוחדים למקומות מדבריים , למקומות קרים , לקרקע מלוחה , מתאים לאיזורים בלי מזג אויר קיצוני , עמיד לרוחות חזקות

תיאור

מקורו של התבלין פלפל אנגלי בג’מייקה שם הוא מככב ונפוץ בכל מטבחי הקריביים.

הפלפל האנגלי נקרא גם אולספייס בארצות אירופה וארה”ב כי הוא מזכיר שילוב של כמה תבלינים יחד (קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט).

בארץ התבלין מוכר וידוע ומשתמשים בו בכל מטבח עדתי כמעט, האשכנזים מחמיצים וכובשים איתו דגים וירקות, המזרחיים-אורז ובשר.

בכל תערובת ראס אל חנות או בהרט יש בד”כ פלפל אנגלי טחון, ותמיד נכיר אותם בתור “הגרגרים שנראים כמו פלפל שחור אבל גדולים יותר ויש להם ריח אחר” (ציטוט ישיר).

אנחנו מגדלים שתילים של פלפל אנגלי כבר 15 שנה בערך, העצים מצליחים יפה בכל מיני מקומות בארץ, ללא טיפולים מיוחדים

שיחי הפלפל האנגלי עמידים ולא נתקפים כלל ע”י מזיקים או מחלות.

העץ מגיע לגובה של עד 3 מטרים, בעל עלי ירוקים בהירים יחסית ודי גדולים, ענפים מסועפים ופריחה לבנבנה אדירה וריחנית מאוד.

עצי הפלפל האנגלי מתחילים לפרוח בגיל 8-10 ויכולים להיות זכריים או נקביים (רק הנקבה נותנת פירות). את הפירות מתסיסים בשמש ואז מייבשים היטב ומשתמשים כרגיל.

היופי האמיתי הוא השימוש בעלים- מספיקה נגיעה עדינה בעלה כדי שפרץ תבלינים ינשוך אתכם באף, מספיק קיצוץ או טיגון קל והתבשיל מתובל.

אפשר לזרוק למנגל כמה עלים שיעשירו את הבשר שאתם צולים בעשן מתובל ואפילו כוס תה עם עלה של אולספייס תהיה מדהימה ומיוחדת כפי שאף כוס תה לא הייתה מעולם – מומלץ במקרים של הצטננות!

אוהבים עלים ריחניים נדירים? תבדקו את הביירם והקינמון הסרי לנקי שלנו.

מתכון לאורז בחלב ועלי פלפל אנגלי-

1 כוס אורז

2 כוסות מים

2 כוסות חלב

2 עלי פלפל אנגלי טריים

סוכר לפי הטעם

אפשר להתפרע גם עם מי ורדים, הדרים מסוכרים וכאלה..

בשלו את האורז עם המים, כשהאורז רך וספג את המים, הוסיפו את החלב ואת שני העלים(אחרי שמעכתם אותם מעט עם היד).

בחשו מדי פעם, כשהאורז ספג את רב החלב שלפו את העלים, הוסיפו סוכר עד שטעים, פזרו קישוטים ותאכלו יפה. בתאבון.

בחזרה למעלה
דילוג לתוכן