הקלמנטינה נוצרה מהכלאה שביצע במאה ה-19 הכומר הצרפתי-אלג'יראי קלמאן רודייה.

הוא הכליא טנג'רין (זן של מנדרינה) ים-תיכוני עם חושחש (עץ הדר שפריו אינו אכיל ושגזעו משמש כ"כנה" כלומר בסיס הרכבת עצי הדר אחרים). הפרי שהתקבל נקרא על שמו: קלמנטינה.

כמו כל פירות ההדר גם הקלמנטינה מכילה ויטמין C. קליפת הקלמנטינה צהובהכתומה. בפרי 9 – 20 פלחים, המכילים בקבוקוני מיץ ועטופים בקליפה דקה. הגרעינים קרובים למרכז הפרי. טעמה מתוק חמצמץ. עונת הבשלות של הקלמנטינה היא בחודשים אוקטובר-נובמבר.

Clementine Israel.jpg6